loading...

August 10, 2019

12: Provocările noastre sunt intamplatoare (invitat Florin Roșoga) • Borșul lu’ Marian ep. 12

Salut internet! Oala de borș 🍲 a fiert și săptămâna asta, iar eu sunt gata să împart tuturor un castron fierbinte cu magicul preparat, pâinică pufoasă – proaspăt scoasă din cuptor, sare și o ceapă spartă în pumn, așa cum m-a învățat bunica la Suceava.

Ce gust are borșul de astăzi? Mmmm. Dă play și vezi de ce este o minunăţie pentru papilele gustative, dar şi pentru urechi👂- că na, doar de aia se numește podcast!Reţeta de borș de faţă este tradiţională din Moldova, dar în episodul 12 avem influențe adunate cu trudă pe Camino de Santiago. Bogat în legume și experiențe personale, uşor presărat cu discuții despre proces, aromat cu filosofia scopului în viață, în castronul de pe masa internetului este borșul ideal de ascultat atât în weekend, cât și în timpul săptămânii.

Și cum borșul iese mereu mai gustos cu un ajutor în bucătărie, mi-am dat silința să pot împărți bucuria de a găti cu unul dintre veteranii podcastului românesc: Florin Roșoga. Cu experiență în blogging de peste 10 ani și antreprenor în mediul de producție video 🎥 pentru piața internațională, Florin mi-a dezvăluit la masă care a fost una dintre cele mai mari provocări din dezvoltarea lui personală, am vorbit despre cum tranziția de la mindsetul de angajat la cea de antreprenor, înlocuirea vechilor tipare și educația financiară reprezintă o influență directă asupra abilității noastre de a ne atinge obiectivele. Desigur, am abordat și subiectul scopului nostru pe pământ, unde Florin a venit cu o analogie de-a dreptul fascinantă despre Camino de Santiago – ruta pe care el o parcurge constant, pleacând din Franţa şi traversând Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul.

Dacă vei asculta podcastul până la final, vei afla de ce consideră Florin că nu există un răspuns corect, de ce divintatea ne aduce în cale semne la care noi trebuie doar să depunem un minim efort de a fi atenți și de ce alegerile ne influențează drumul în permanență.

Cred cu tărie că prima etapă în procesul de schimbare este conștientizarea. Așadar, dacă vrei să ajungi din locul în care ești, în locul în care vrei să ajungi, trebuie să acorzi atenție călătoriei, semnelor și să începi să devii conștient de alegerile care te pot îndepărta de destinația dorită. Fii cât se poate de conștient de absolut fiecare alegere pe care o faci astăzi, astfel încât vei optimiza procesul cu alegeri pentru ca acesta să fie mai smart și să reușească să te propulseze mai departe.

Dacă ai ajuns mai târziu la masă, Marian din “Borșul lu’ Marian” sunt eu: Marian Grosu, 27 de primăveri, editor video pentru branduri cunoscute și persoane publice din România. Podcastul de pe masă mă ajută să mă dezvolt, să-mi extind abilitățile și să dau share experiențelor mele pentru a le afla pe ale voastre – mai pe scurt: un win-win game.

Borșul acesta este mai mult decât o experiență culinară deosebită. Ingredientul surpriză al acestui borș este următorul: în cazul în care cineva mă va suna pe durata înregistrării acestui podcast, toți iubitorii de borș vor auzi conversația integrală indiferent cine este persoana care m-a apelat.

Cum înţelepciunea populară este bogată în proverbe şi ziceri despre dărnicie, ține minte că niciodată dărnicia nu aduce sărăcia! Așadar, nu uita să împarți porția de borș de săptămâna asta cu cei dragi because sharing is caring. Te-am pupat! 😗

Posted in Podcast
Write a comment