loading...

May 7, 2020

24: Munca mea dă roade (invitat Dj Grim Ex) • Borșul lu’ Marian ep. 24

Dacă faci un mic research rapid pentru a afla care este cheia succesului, sunt convins că vei găsi o mulțime de resurse, pornind de la cărți 📚 scrise de autori consacrați, până la cursuri online, workshop-uri și diferite citate motivaționale. Unii oameni le vor prezenta drept singurele secrete ale succesului pe care trebuie să le cunoști, în timp ce alții vor face referire la aceste resurse ca fiind principii de bază, elemente esențiale, pași importanți, factori X și așa mai departe. Dar adevărul este dacă îți dorești să ai succes în orice arie a vieții, nimic nu va da roade în absența…(Tobele, vă rog! 🥁): muncii.

Vorbim despre muncă concentrată și consecventă. Hmm. Poate că sună a clișeu, dar asta presupune să pui distracțiile pe pauză timp îndelungat, să ai așteptări realiste, să ai răbdare și să crezi în proces, să-ți schimbi constant abordarea și strategiile în funcție de dificultățile pe care le întâmpini și să încerci lucruri noi, în timp ce rămâi conectat 100% la viziunea ta inițială.

Succesul nu apare întâmplător. Și nu, nu se întâmplă nici peste noapte. Mulți dintre oamenii care au reușit fie nu vor, fie nu își permit să recunoască faptul că există multe fail-uri în timpul călătoriei către atingerea scopului final. Asta sau poate că pur și simplu poveștile despre succesul peste noapte sună mai bine…

Până la urmă, totul este despre cât de mult efort 🔥 ai depus în ceea ce este cu adevărat relevant pentru tine – pentru că asta te va apropia de obiectivul tău. Dar pentru a fi dispus să investești timp, bani, energie și concentrare în asta, îmi imaginez că trebuie să înțelegi exact de ce contează munca. Așadar, pentru că sunt băiat de treabă, ți-am pregătit mai jos principalele motive:

1. Totul are un preț

Am auzit de multe ori următoarea replică și de fiecare dată mi s-a părut genială: Dacă succesul ar fi gratuit, toată lumea l-ar avea! Cât de mult adevăr concentrat în 10 cuvinte. Un procent destul de mic de oameni se pot declara oameni de succes și fiecare dintre ei a pus pe masă sute de mii de tone, basculante pline și bucăți masive de muncă înainte de a primi ceva în schimb. Fair enough, right? Abia atunci când muncești din greu pentru ceea ce crezi, înțelegi adevărata valoare succesului și începi să respecți munca în sine.

2. Disciplina se construiește cărămidă cu cărămidă

Will Smith spunea: Când excelez în ceva o fac datorită principiilor mele de muncă ridicole și aproape bolnăvicioase. Când cei din jur dorm, eu muncesc. Când cei din jur mănâncă, eu muncesc.

Poate că la începutul călătoriei, nu ești pregătit să gestionezi succesul și toate responsabilitățile care îi revin. Dar sudoarea și sacrificiile te pregătesc pentru asta. Dacă stai bine să te gândești, ajungi la concluzia că până la urmă, nici un sport nu merită cu adevărat o medalie de aur înainte de a fi investi ani întregi în antrenamente, înainte de a-ți pregăti corpul pentru anduranță, înainte de a construi calitățile necesare pentru a deveni campion 🏆 și înainte de a dezvolta mentalitatea de câștigător.

3. Norocul ți-l faci cu mâna ta

Oamenii obișnuiți așteaptă ca lucrurile să pice din cer. Tot ei găsesc scuze cu remorca sau cu tirul, tot ei amâna luarea de decizii și tot ei sunt cu mintea în șapte locuri. În schimb, oamenii cu scopuri clare fac în permanență ceva și încearcă lucruri noi pentru a merge mai departe. În acest fel, creează oportunități.

4. Așa încep să apară primele rezultate

Mereu am fost de părere că cea mai bună unitate de măsură este progresul. Dacă nu am reușit până aici să te fac să înțelegi, mai încerc încă o dată: nu există nimic altceva care aduce mai multe rezultate decât munca.

Ia un loc la masă și gustă ▶️ din Borșul lu’ Marian!

Posted in Podcast
Write a comment