loading...

May 21, 2020

26: Fac ce-mi place sau mă angajez? (invitat Illustrescu) • Borșul lu’ Marian ep. 26

Confucius a spus: „Alege să faci ce-ți place, șinu va trebui să munceștinici măcar o zi în viața ta.” Este un sfat grozav, dar nu întotdeauna este atât de simplu. De fapt, poate fi chiar dificil să îți dai seama ce îți place și cum să-ți transformi pasiunea într-un mod de viață. Astăzi am pregătit pentru tine un plan, care te va purta, pas cu pas, către adevăratele tale pasiuni și trei moduri care te vor ajuta să le transformi într-o carieră de succes.

1. Adu-ți aminte ce iubeai să faci atunci când erai copil

Adesea, cele mai mari pasiuni ale noastre apar în copilărie, dar viața de adult are grijă să le ascundă bine-bine într-un colț de suflet. Așadar, gândește-te la ceea ce ai iubit să faci atunci când erai mic? Experimente științifice? Să pregătești prăjituri? Să pictezi? Să explorezi?

2. Elimină banii din ecuație

Dacă banii nu ar exista, ce ai face? Ai călători? Ai petrece timpul cu familia? Ați începe o organizație caritabilă? Desigur, banii nu pot fi ignorați, dar nu lăsa presiunile financiare să-ți dicteze alegerile. Cariera ta ar trebui să conducă în cele din urmă la siguranță financiară, dar dacă siguranța financiară este obiectivul tău principal, atunci este puțin probabil să fii cu adevărat autentic și să poți alege ceea ce-ți place cu adevărat să faci.

3. Întreabă-ți prietenii

Uneori nu ești cel mai bun arbitru. Întrebă cele mai apropiate persoane din viața ta când te-au văzut foarte fericit și în ce activitate pui cel mai mare entuziasm. Răspunsurile lor te pot surprinde.

4. Vezi ofertele de studiu ale universităților

Ia-ți timp de gândire și analizează ce anume te interesează în mod natural. Ce ai studia dacă ai putea alege orice? Ce cursuri crezi că ai putea preda? Ce subiecte te sperie și care dintre ele ți se par plictisitoare? Această analiză te va ajuta să te orientezi către domeniile care îți surâd.

5. Găsește-ți eroul!

Dintre toate persoanele pe care le cunoști (personal sau nu), pornind de la stomatologul tău până la Bill Gates, a cui carieră pare a fi mai interesantă pentru tine? Fii un mic stalker și află cât mai multe despre istoria, viața și evoluția profesională a acelei persoane.

În momentul în care ai o idee solidă despre ceea ce îți place să faci, mai este foarte puțin până la a avea o afacere sau o carieră de succes în acel domeniu. Iată trei pași simpli pentru trece la acțiune:

  • Folosește-te de Social Media

Dacă tot trăim într-o lume plină socializare online, de ce să nu profiți la maximum? După ce ai identificat ce-ți place, intră pe Facebook, Twitter, Instagram și LinkedIn, urmărește persoane care îți împărtășesc zonele de interes. Citește bloguri, vezi vloguri, alătură-te forumurilor și află ce presupune cu adevărat acel domeniu de activitate.

  • Economisește bani

După ce apare dorința puternică de a porni la drum pe această nouă cale, începe să economisești mult și foarte mult. Cu cât mai mulți bani vei avea în pușculiță 🙂 cu atât finanțele îți vor guverna mai puțin deciziile.

  • Do it!

În cele din urmă, nu vei ști cu adevărat ce-ți place să faci dacă nu iei taurul de coarne – cum se spune la noi. Așadar, fie că faci un mic pas, cum ar fi înscrierea la un curs de specialitate sau depunerea actelor pentru a intra în mediul antreprenorial, suflecă-ți mânecile și fă-o.

Mark Twain a spus cândva: „Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te naști și ziua în care afli de ce.” Tot el a spus să guști din Borșul meu… dar nu mai găsesc citatul. Poftim la masă!

Posted in Podcast
Write a comment